Tuinatherapie Openbloeien tot je ware en stralend gezonde Zelf!

Tuinatherapie

Het woord “Tuina” (spreek uit als twiena) is een nieuwe term voor een oude Chinese therapie en wordt meestal vertaald door “Chinese massage en manuele therapie”. Letterlijke betekenis: Tui=duw en Na=grijp

Wat typisch is voor deze Chinese vorm van massage zijn de specifieke manipulaties op bepaalde acupunctuurpunten of lichaamszones en/of chakra’s waardoor de circulatie van energie en bloed wordt gestimuleerd. In de Traditionele Chinese Geneeskunde of TCM beschouwt men het menselijk lichaam als een netwerk van energiebanen (meridianen). Dat netwerk bevat en vervoert de levensenergie (Qi) door het lichaam en verbindt de buitenkant van het lichaam met de binnenkant, de organen.

De Chinezen spreken over Qi en Bloed dat door de meridianen stroomt en het lichaam voorziet van voedingsstoffen en informatie, om op die manier een balans van Yin en Yang te scheppen. Algemeen gesproken kan gezegd worden dat blokkades en onregelmatigheden in de meridianen en chakra’s ziekteprocessen kunnen veroorzaken. Zo wordt bijvoorbeeld alle pijn in de Chinese geneeskunde beschouwd als een ‘blokkade van Qi’. Dankzij een tuinabehandeling wordt een yin-yang balans geschapen, wordt de energie van het lichaam versterkt, kunnen blokkades worden opgeheven, worden de innerlijke organen in evenwicht gebracht. Zo kan men koorts laten dalen, pijn verzachten, gewrichten beweeglijk maken, etc.

Dit gebeurt enerzijds door middel van specifieke handgrepen waarbij men met de handpalm, vingers, kneukels, vuist en elleboog invloed uitoefent op de huid, spieren, pezen en fasciale structuren. Anderzijds zijn er de mobilisaties en zachte manipulaties van de gewrichten.

Door het toepassen van speciale technieken en o.a. ook het verbranden van moxakruiden, het plaatsen van cups en het insmeren met kruiden(olie) wordt het weefsel gemanipuleerd waardoor obstructies in de meridianen en organen worden opgeheven. Tuina wordt zowel preventief gebruikt en is vooral een dankbare therapie tijdens letsel en ziekte. Net als bij acupunctuur is het uitgangspunt steeds een goede diagnose van de patiënt volgens de regels van de T.C.M.

Door de yinne en yange aspecten van de lichaamsenergie in balans te brengen en de circulatie van Qi en Bloed te bevorderen kunnen, op een deskundige manier toegepast, vele ziektes worden hersteld.

Toepassingen van Tuina:

  • Hoofdpijn & migraine
  • Stress: relaxbehandeling, aangezichtsbehandeling
  • Allerlei rug-, nek- en schouderklachten: stijve nek, trapeziussyndroom, hernia, lage rugpijn/ lumbago, ischias, PSH, frozen shoulder, artrose, arthritis, …
  • Fibromyalgie, CVS, chronische pijn, pijnklachten…
  • Menstruatieklachten, pijn in de onderbuik, onvruchtbaarheid,…

Periodieke behandelingen helpen het vernieuwde evenwicht in stand te houden.

Waarde : 65 euro voor 60′ – 85 euro voor 90′
Abonnement 5 beurten : 300 euro = 60 euro per behandeling – respectievelijk : 400 euro = 80 euro per behandeling
Jaarkaart  10 beurten : 550 euro = 55 euro per behandeling – jaarkaart 10 beurten : 750 euro = 75 euro per behandeling

Werkwijze : Individuele begeleiding: 
Na een eerste intakegesprek en een korte chakrabalancing wordt er afgesproken welke behandelingen je verder kunnen helpen naar je eigen-wijze en stralend gezonde zelf!
Intake + chakrabalancing: 80 euro voor circa 90 minuten

 

 

of bel ons op +32 472 45 80 53
of email ons via ann@annima.be